معرفی مودم 4.5G، VDSL ای ای DWR981
به گزارش وبلاگ بازی، بازار مودم های سیم کارتی ایران به قدری داغ و پرفروش شده است و برای فروشنده ها و واردکننده ها مجذوب کننده است که باید انتظار ورود هر نوع مودمی را به آن داشته باشیم.
چند روزی است دیجی کالا فروش مودم ای ای DWR981 را از طریق فروشنده اویشن در ایران آغاز کرده است. فروشگاه اویشن ید طولانی در وارد کردن مودم های برند EE و آلکاتل داشته و معمولا مودم های دست اولی را وارد می کند که هنوز فروشنده های دیگر روی آن دست نگذاشتند!
این بار هم به نظر می رسد این فروشنده سراغ عرضه یک مودم دیگر از برند EE رفته است؛ مودم ای ای DWR981 که به نام EE HYRID ROUTER نیز شناخته می شود.
مطابق معمول و از روی کنجکاوی رفتم سراغ مشخصات این مودم که به نظر مجذوب کننده می رسید؛ به ویژه با آن دو آنتن خارجی و طراحی خاصی که داشت.
ای ای DWR981 یا دی لینک DWR-981
ابتدا در سایت EE چیزی درباره این مودم پیدا نکردم و شاید بهتر بگویم با نام EE DWR981 چیزی در اینترنت نیست! خوب، پس حتما این مودم متعلق به برند دیگری است و اپراتور موبایل EE آن را سفارشی کرده است. جست وجوها از روی عکس مودم آغاز شد که در نهایت به چیزهایی رسیدم که چشمانم را خیره به صفحه نمایش کردند.
دی لینک در سال 2019 و طی رویداد MWC 2019 خود از یک مودم هیبریدی و دوگانه به نام DWR-981 یا MP-TCP Hybrid Router رونمایی کرده است.
مودمی هیبریدی: هم 4.5G LTE و هم ADSl/VDSL
در مشخصات مودم نوشته شده AC2600 VDSL2/G.fast LTE و اینکه این مودم برای دسترسی به بالاترین انعطاف پذیری در اتصال به اینترنت دائمی طراحی و عرضه شده است.
دی لینک در خبر رونمایی از این مودم بارها تاکید کرده مودم DWR-981 به شما اجازه می دهد هم از اینترنت موبایل Cat6 LTE و هم از اینترنت ثابت VDSL2/G.fast استفاده کنید. یعنی دقیقا یک مودم هیبریدی برای استفاده از هر دو نوع اینترنت موبایل و ثابت!
اما ظاهرا پس از این رویداد و معرفی مختصر مودم دی لینک DWR-981، دیگر خبری از آن منتشر نشده و دی لینک به طور رسمی عرضه آن به بازارهای جهانی را کلید نزده است تا اینکه اپراتور موبایل EE روی این مودم دست گذاشته و ظاهرا برای اولین بار از طریق این اپراتور وارد بازار شده است.
پس تا اینجا می دانیم که مودم EE DWR981 یا EE HYRID ROUTER همان مودم روتر DWR-981 دی لینک است با یک ویژگی بسیار مجذوب کننده و آن اینکه هم سیم کارت می خورد و مودم 4.5G است و هم از اینترنت VDSL/ADSL پشتیبانی می کند.
مشخصات مودم DWR-981
فهرست مشخصات مودم DWR-981 را در اینجا برای شما می گذارم:
ADSL2+/VDSL2/G.fast/Cat 6 LTE
MP-TCP support for aggregation and failover
Support G.fast standards: ITU-T G.9701(12/14)/G.9700(04/14), G.970 Profile 106a/106b/106c/212a/212c, G.970 Annex S/T/X/Y/Z
Support Cat6 LTE bands: 1 (2100 MHz), 3 (1800 MHz), 7 (2600 MHz), 20 (800 MHz)
Latest 802.11ac Wave 2 wireless with combine speed of up to 2,533 Mbps
4×4 MU-MIMO
4 Gigabit Ethernet LAN ports
1 x USB port
2 x SMA connectors for LTE/3G antennas
بله ما با یک مودم با وای فای دو بانده AC2600 روبرو هستیم که روی فرکانس 2.4 گیگاهرتز سرعت 800 مگابیت و روی فرکانس 5 گیگاهرتز سرعت 1733 مگابیت بر ثانیه ارائه می دهد.
این مودم 4 درگاه شبکه LAN گیگابیتی، 1 درگاه WAN گیگابیتی، 1 درگاه RJ11، یک درگاه USB به همراه دو آنتن خارجی LTE دارد و از کلیدهای WPS و پاور نیز سود می برد.
از ویژگی های دیگر این مودم که اشاره شده، MU-MIMO 4×4 و باندهای رادیویی 1 و 3 و 7 و 20 است. درباره باندهای رادیویی این مودم، قطعا توی ذوق می زنند چون از باندهای بسیار محدودی پشتیبانی می کند. باندهای رادیویی TDD و از جمله باند رادیویی 40 که پشتیبانی نمی شود؛ بلکه برخی از باندهای رادیویی FDD نیز که در ایران استفاده می شوند نیز پشتیبانی نمی کند.
ظاهرا این مودم فاقد باتری است و با اتصال مستقیم به برق شهری کار می کند که البته چندان اهمیت ندارد؛ چون قطعا یک مودم رومیزی که می خواهد هم ADSL/VDSL باشد و هم 4.5G با آنتن خارجی و کلی درگاه شبکه، باید با برق کار کند و منطقی نیست باتری داشته باشد.
هیجان زده ایم ولی باید صبر کنیم
احتمالا هر خواننده ای نیز مانند من با دیدن مشخصات مودم DWR981 هیجان زده شده باشد. مودم هیبریدی که مدت ها است کاربران ایرانی دنبالش می گردند تا بتوانند هم از اینترنت موبایل و هم اینترنت ثابت استفاده کنند. هر زمان که نیاز باشد با یک سیم کارت به اینترنت وصل شوند و هر زمان یک اتصال VDSL خوب و پرسرعت داشتند؛ با اینترنت ثابت کارهای خود را پیش ببرند.
به ویژه اینکه این مودم دارای آنتن خارجی LTE است و از وای فای دو بانده پرسرعت 2600 مگابیت سود می برد؛ درگاه های شبکه زیادی دارد و از یک درگاه USB هم برخوردار است.
دیجی کالا فعلا قیمت این مودم را 3/200/000 تومان زده است ولی مطمئن باشید وقتی فروشنده های دیگر هم این مودم را وارد کنند و با استقبال روبرو شود؛ قیمت بالاتر می رود.
فعلا درباره این مودم نمی توانیم هیچ اظهارنظری کنیم؛ چون باید از نزدیک آن را بررسی و مورد ارزیابی قرار دهیم و صرفا از روی یک سری مشخصات نمی توان آن را محک زد. در اینترنت گفتیم هیچ بررسی یا ویدئو تست یافت نمی شود و نمی توان چشم بسته آن را خرید.
نکته مهم: سایت شبکه چی فعلا به هیچ وجه توصیه به خرید یا نخریدن مودم DWR981 نمی کند و مسئولیت خرید مودم برعهده خود کاربر است.
باید منتظر بمانیم تا تست های واقعی این مودم و مشخصات جزئی تر و کامل تر آن منتشر شده و بعد درباره خریدش اظهارنظر کنیم!
منبع: شبکه چی