محرومیت کتاب فروشی ها از فروش کتاب درسی منجر به تعطیلی آن ها می گردد

به گزارش وبلاگ بازی ، امین آصفی رییس انجمن فرهنگی ناشران آموزشی با ارسال یادداشتی به ایبنا به تبعات و آثار عدم فروش کتاب های درسی توسط کتاب فروشان پرداخته است و اجرای آن را دلیل تعطیلی کتاب فروشی ها در شهرهای کوچک می داند. متن این یادداشت به توضیح زیر است؛

محرومیت کتاب فروشی ها از فروش کتاب درسی منجر به تعطیلی آن ها می گردد

اخیرا خبر ثبت نام و پیش خرید تمامی کتاب های درسی در تمامی مقاطع تحصیلی توسط سامانه وزارت آموزش و پرورش در رسانه ها منتشر شد که بر این اساس کتاب فروشی های سراسر کشور از عرضه کتاب های درسی در تمامی مقاطع بیرون گذاشته شدند و فراوری و عرضه این کتاب ها برای سال آینده تحصیلی تنها به وسیله سامانه فروش و توزیع مواد آموزشی انجام می پذیرد.

درآمد فروش کتاب های درسی توسط کتاب فروشان از منابع درآمدی قدیمی صنف کتاب فروشان است که در روزهای رکود فعالیت و خسارات مالی ناشی از کرونا صنف ناشران و کتاب فروشان بیش از پیش دچار نگرانی و نزدیکی به ورشکستگی نموده است.

باید دقت کنیم که یکی از مزایای خرید حضوری کتاب از کتاب فروشان ارتباط عمومی دانش آموزان و خانواده ها با کتاب فروشی ها و مراکز فرهنگی بوده که آنان به بهانه خرید کتاب های درسی نوعی ارتباط و آشنایی و پیوند میان کتاب فروشی های محلی و خانواده ها و نیز گردش مالی این مشاغل در شهرها را ایجاد می نموده اند.

به نظر می رسد در مقطع کنونی و با توجه به شرایط مالی صنف ضعیف ناشر فرصت مناسبی برای واگذاری موضوع عرضه این محصولات به صنف تخصصی آن بیش از پیش احساس شده و دولت می تواند با چنین اقدامی گامی مهم در زمینه خصوصی سازی نیز بردارد.

البته با سابقه چند دهه فروش کتب درسی دانش آموزان توسط کتاب فروشان بدون هیچ مشکل و با کمترین سود وجود داشته؛ لازم است که آموزش و پرورش همچون گذشته به تصدی گری و نظارت و مسائل کلان آموزشی پرداخته و بر اساس اصل 44 قانون اساسی این امور را به بخش خصوصی و کتاب فروشان وانهد.

از نارسایی ها و مسائل این نوع فروش به عدم توزیع به موقع کتب درسی، ایجاد بازار سیاه و فروش نسخه های کپی کتب درسی به چندین برابر قیمت، عدم فراگیری زیرساخت مناسب جهت ثبت نام و خرید اینترنتی مناطق کم برخوردار، ایجاد زمینه های فساد و رانت می توان اشاره نمود.

آنچه مسلم است اگر چه سود حاصل از فروش کتاب های درسی کم بوده اما با حضور دانش آموز و خانواده های آنان در کتاب فروشی، آنان نسبت به خرید کتاب های دیگر یاری آموزشی یا عمومی یا نوشت افزار اقدام می کردند که این گردش مالی برای کتاب فروشان مناسب بوده است.

گفتنی است برخی از شهرستان ها که فقط یک کتاب فروشی یا تعداد بسیار کمی دارند، در صورت عدم اجرای چنین فروش هایی دیگر نمی توانند به فعالیت ادامه دهند و با تعطیلی آن ها دیگر در آن شهر اصلا کتاب فروشی نخواهد بود و شهر بدون کتاب فروش معنی ندارد و دور از شأن فرهنگی است.

متاسفانه سال جاری نیز با شیوع ویروس کرونا و ضربات مالی به کسب و کارها خصوصا صنعت ضعیف نشر و کتاب و از سوی دیگر تعطیلی مدارس و واحد های آموزشی، کتاب فروشان متحمل زیان های فراوانی شده و اکنون با حذف این بخش از فروش و قطع کردن ارتباط بین دانش آموز و خانواده های آنان با یکدیگر قطعا شاهد تعطیلی و ورشکستگی کتاب فروشان و موزعان زیادی خواهیم بود.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران

به "محرومیت کتاب فروشی ها از فروش کتاب درسی منجر به تعطیلی آن ها می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "محرومیت کتاب فروشی ها از فروش کتاب درسی منجر به تعطیلی آن ها می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید