طرز تهیه خورشت گردن گوسفند با آلو
به گزارش وبلاگ بازی، خورشت گردن گوسفند، غذایی بسیار لذیذ است و وجود آلو در این خورشت خوشمزگی آن را دو چندان می نماید. با گوشت گردن، غذاهای خوشمزه زیادی می توان تهیه کرد و شما در این مقاله با طرز تهیه یک نوع خورشت گردن گوسفند با آلو آشنا خواهید شد.
به جرأت می توان گفت که لذیذترین قسمت گوشت گوسفندی گردن آن است و با آن می توان خوشمزه ترین غذاها مانند خورشت ماست مخصوص اصفهان، چلو گوشت مجلسی، و انواع خوراک را تهیه کرد. گوشت گردن گوسفند یکی از قسمت های مقوی و کم چرب است که حاوی مقادیر زیادی امگا 3 و پروتئین مفید برای بدن بوده و از نرمی و طعم عالی نیز برخوردار است. گوشت گردن گوسفند را می توان در انواع خورشت استفاده نمود. یکی از خورشت های خوشمزه و مجلسی، خورشت گردن گوسفند با آلو است که به عنوان نهار یا شام و در میهمانی ها سرو می گردد. در این مقاله شما را با طرز تهیه این خورشت و خواص بی نظیر آن آشنا می کنیم.
این غذا برای 3 نفر مناسب است، زمان آماده سازی مواد 15 دقیقه، و زمان انتظار و پخت حدود 2 ساعت است. |
مواد لازم برای تهیه خورشت گردن گوسفند با آلو
گردن گوسفند | 600 گرم |
پیاز عظیم | 1 عدد |
سیر | 1 حبه |
روغن | 2 قاشق غذاخوری |
چوب دارچین | 1 عدد |
برگ بو | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
رب انار | 1 قاشق غذاخوری |
آلو بخارا | 1 فنجان |
زردچوبه، نمک و فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه خورشت گردن گوسفند با آلو
- پیاز را پوست گرفته و ریز خرد کنید، سپس آن را با کمی روغن سرخ کنید.
- یک حبه سیر را له کنید و به پیاز اضافه کنید، کمی با هم تفت دهید و سپس کمی زردچوبه به آن اضافه کنید.
- گردن را به پیاز و سیر اضافه کنید و با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و آب آن کشیده گردد.
- فلفل، چوب دارچین و برگ بو را به مواد اضافه نموده و در حد دو سه دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید.
- 3 لیوان آب جوش به مواد اضافه نموده و هم بزنید، درب قابلمه را ببندید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا گوشت بپزد.
- آلوها را خوب بشویید و به مدت نیم ساعت در آب خیس کنید. سپس در آبکش بریزید تا آب آن گرفته گردد.
- وقتی گوشت نیم پز شد، آلو را به آن اضافه کنید و برگ بو و دارچین را از آن خارج کنید.
- در یک ماهیتابه کمی روغن بریزید و رب گوجه فرنگی را در آن تفت دهید تا رنگ آن قرمز شده و بوی خامی آن گرفته گردد.
- وقتی گوشت کاملا پخت، نمک، رب انار و رب گوجه تفت داده شده را به آن اضافه کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت خورشت جا بیفتد.
- خورشت را در ظرف مناسب بکشید و با برنج سرو کنید.
در این مطلب طرز تهیه خورشت گردن گوسفند با آلو ارائه شد که غذایی بسیار مغزی است و دارای خواص زیادی می باشد. از خواص آلو می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- آلوی مورد استفاده در این غذا منبع آنتی اکسیدان است و مقادیر زیادی از ترکیبات فنلی و بتاکاروتن دارد که با خنثی کردن رادیکال های آزاد اکسیژن از رسوب چربی در رگ ها و بروز بیماری های قلبی عروقی می کاهد و احتمال فراوری سلول های سرطانی در بدن را کاهش می دهد.
- آلو دارای فیبر زیادی است و برای کنترل قند خون، جلوگیری از یبوست و حفظ سلامت دستگاه گوارش مفید است و سوربیتول موجود در آن خاصیت ملین دارد.
- آلو منبع پتاسیم است و می تواند در کنترل فشار خون موثر باشد.
- آلو مقدار زیادی فیبر دارد که رشد و تکثیر باکتری های مفید را افزایش می دهد و از رشد باکتری های مضر در روده جلوگیری می نماید. تخمیر فیبر در روده باعث فراوری اسید بوتیریک می گردد که برای سلول های روده انرژی فراوری می نماید و منجر به حفظ سلامتی دستگاه گوارش می گردد.
- آلو منبع آهن گیاهی است و از کم خونی جلوگیری می نماید.
پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با طرز تهیه چلو گوشت نذری نیز به لینک زیر مراجعه کنید:
طرز تهیه چلو گوشت نذری (چلو گوشت به سبک پسران کریم) |