طرز تهیه ترشی گوجه گیلاسی خانگی و ریزه کاری های آن
به گزارش وبلاگ بازی، پس از آموزش طرز تهیه ترشی کلم قرمز و ترشی فلفل دلمه ای، در این مطلب از خبرنگاران ، به سراغ طرز تهیه ترشی گوجه گیلاسی و شور گوجه گیلاسی رفته ایم. یک ترشی بسیار خوشمزه که خیلی زود آماده می گردد و می توانید به عنوان یک چاشنی بی نظیر در انواع غذاها از آن بهره ببرید. با ما همراه باشید.
ترشی گوجه گیلاسی | |
زمان آماده سازی | 20 دقیقه یا کمتر |
زمان پخت | 30 دقیقه یا کمتر |
مقدار سختی | کم |
ترشی گوجه گیلاسی
اگر می پرسید که با گوجه گیلاسی چی درست کنم؟ باید بگوییم که این میوه کوچک خوشرنگ و لعاب، کاربرد زیادی در آشپزی دارد. در شکل خام می توانید برای تزئین انواع دسرها و سالادها از آن بهره ببرید و پخته آن هم در انواع آبگوشت ها وغذاهای کبابی به کار می آید. به علاوه، ترشی و شور گوجه گیلاسی هم چاشنی های خوشمزه ای هستند که می توانید در کنار انواع غذاها سرو کنید و از عطر و طعم فوق العاده آن ها لذت ببرید. طرز تهیه ترشی گوجه گیلاسی را در ادامه بخوانید:
مواد لازم برای ترشی گوجه گیلاسی
برای درست کردن ترشی گوجه گیلاسی در منزل به مواد زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
گوجه گیلاسی | یک کیلو و پانصد گرم |
شوید تازه | 60 گرم |
آب | 5 پیمانه |
سیر | 6 تا 8 حبه |
آب لیموترش | نصف پیمانه |
شکر | 5 قاشق سوپ خوری |
نمک | 2 قاشق سوپ خوری |
دانه های فلفل سیاه | 5 تا 6 عدد |
سایر چاشنی های دلخواه | به میزان لازم |
طرز تهیه ترشی گوجه گیلاسی
طرز تهیه ترشی گوجه در شهرهای مختلف ایران تفاوت هایی جزئی دارد؛ برای مثال، طرز تهیه ترشی گوجه فرنگی ارومیه، خاص این شهر است و با چاشنی های محلی، رنگ و بوی متفاوتی دارد؛ یا مشهدی ها برای تهیه این ترشی به آن هویج و کرفس و گل کلم هم اضافه می نمایند. آنچه در ادامه می آید، یکی از متداول ترین روش های تهیه ترشی گوجه گیلاسی است که می توانید آن را به راحتی در منزل تهیه کنید:
- مرحله اول: نمک، شکر و آب را داخل ظرفی مناسب یخته و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
- مرحله دوم: پس از جوشیدن، آب لیموترش یا سرکه را اضافه کنید و اجازه دهید محتویات قابلمه، برای 2 تا 3 دقیقه دیگر هم بجوشد.
- مرحله سوم: در ظرفی دیگر، میزانی آب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
- مرحله چهارم: گوجه گیلاسی ها را خوب بشویید و با چنگال چند قسمت آن ها را سوراخ کنید. سپس گوجه ها را داخل آب در حال جوش بیندازید.
- مرحله پنجم: درب قابلمه را بگذارید و 15 تا 20 دقیقه صبر کنید تا گوجه ها با حرارت ملایم بپزند.
- مرحله ششم: 3 ظرف شیشه ای یک لیتری را در آب جوش قرار دهید تا استریل شوند. سپس آن ها را بیرون آورده و کاملا خشک کنید.
نکته: دقت کنید که رطوبت داشتن ظرف ترشی، باعث کپک زدن آن می گردد.
- مرحله هفتم: داخل شیشه ها میزانی شوید تازه و حبه های سیر بریزید و سپس، گوجه گیلاسی های پخته شده، دانه های فلفل و چاشنی های دلخواه خود را به آن اضافه کنید.
- مرحله هشتم: در آخرین مرحله از طرز تهیه ترشی گوجه گیلاسی، شیشه ها را با مخلوط آب و سرکه پر کنید و درب آن ها خوب ببندید. ترشی ها باید به مدت 2 تا 3 هفته در محل خنکی نگهداری شوند تا کاملا جا بیفتند. برای تهیه این ترشی می توانید از فیلم تهیه ترشی گوجه گیلاسی نیز یاری بگیرید.
شور گوجه گیلاسی
تفاوت مهم شور و ترشی، استفاده نکردن از سرکه در شور است. به علاوه شورها، در زمان کوتاه تری نسبت به ترشی اماده مصرف می شوند. جدول مشخصات تهیه شور گوجه گیلاسی را در ادامه ببینید:
مواد لازم برای شور گوجه گیلاسی
مواد لازم برای تهیه شور گوجه گیلاسی در متن زیر آورده شده است:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
گوجه گیلاسی | 100 گرم |
شوید و مرزه تازه | از هر کدام چند شاخه |
فلفل سبز | 3 تا 6 عدد |
آب جوشیده سرد شده | به مقدار حجم ظرف شور |
سیر | 6 حبه |
نمک | به میزان لازم |
طرز تهیه گوجه گیلاسی شور
در ادامه، مراحل طرز تهیه گوجه گیلاسی شور را می بینید:
- مرحله اول: سبزی، فلفل، سیر و گوجه گیلاسی را خوب بشویید و کنار بگذارید.
- مرحله دوم: شیشه ای تمیز و خشک آماده کنید و تا یک سوم حجم آن را با گوجه گیلاسی پر کنید. سپس، یک لایه فلفل، سیر و چند پر سبزی بگذارید و دوباره روی آن ها گوجه گیلاسی بریزید تا شیشه پر گردد.
- مرحله سوم: در نهایت، ترکیب آب و نمک را داخل شیشه بریزید تا کاملا پر گردد.
- مرحله چهارم: حتما از شیشه ای بهره ببرید که درب فلزی داشته باشد. با استفاده از یک پلاستیک، درب ظرف را محکم ببندید و آن را در محیط آشپزخانه بگذارید تا آماده مصرف گردد. شور گوجه گیلاسی ظرف 3 تا 4 روز آماده است. بعد از باز کردن درب شیشه، آن را در یخچال نگهداری کنید. البته نگهداری از ترشی و شور در یخچال در خصوص بیشتر ترشی ها همانند طرز تهیه ترشی گل کلم و هویج نیز صدق می نماید.
نکته: یکی دیگر از روش های طرز تهیه ترشی گوجه گیلاسی که شباهت زیادی به طرز تهیه ترشی گوجه سبز دارد، روش بالا است با این تفاوت که باید سرکه سیب را جایگزین آب کنید.
ترشی گیلاسی رو از وبلاگ بازی سفارش بدید…
طرز تهیه ترشی گوجه گیلاس را در این مقاله به شما آموزش دادیم. شما می توانید غذای مورد علاقه خود را در کنار ترشی گوجه گیلاسی جا افتاده به راحتی به وسیله سفارش آنلاین غذا از وبلاگ بازی سفارش دهید.
منبع: اسنپ فود