دلیل شهرت غذاهای خیابانی یونان چیست؟
به گزارش وبلاگ بازی، زمانی که شما به غذا در یونان فکر می کنید ، احتمالا اولین غذایی که به ذهنتان می رسد، تاوِرنا است. دهه های زیادی است که یونانی ها زمان ناهار و شام خود را بیشتر برای ارتباطات اجتماعی و نزدیک تر شدن به هم استفاده می کنند.
خانواده ها دور هم جمع می شوند، دوستان دور میز غذا، دیداری تازه می کنند و حتی تفریحات محلی مانند نواختن ساز بوزوکی نیز در این زمان ها انجام می گیرد. در گذشته، غذاهای خیابانی یونان تنها دکه هایی کوچک از کباب سوولاکی بود و با توجه به ترکیب بسیار خوشمزه طعم ها در این غذا، تعجبی نیست که همچنان محبوب و پرطرفدار مانده است. اما درنهایت، قانون نانوشته این نوع غذاها به عنوان بخش مهمی از غذاهای خیابانی به چالش کشیده شد.
علاوه بر آن، با اینکه بعید است که حضور تاوِرنا در هر گوشه و خیابان آتن برای همیشه ناپدید شود، اما در سال های اخیر شاهد آن هستیم که نوآوری هایی در طبخ، چهره غذاهای شهر را تغییر داده است. رستوران های نوآورانه زیادی مانند وِزِن (Vezene) افتتاح شده اند و سرآشپزهای آتن، تغییرات خلاقانه و مبتکرانه ای روی غذاهای یونانی ایجاد کرده اند. به طور کلی شاید بتوان گفت که شهر، طعم جدیدی گرفته است!
اما در سوی دیگرِ این تغییرات، غذاهای خیابانی هم بیش از پیش مهم شده اند، تا جایی که فرهنگ جدیدی از خوردن غذاهای خیابانی در بین مردم پدید آمده است. استاوروس استریلیگاس (Stavros Striligas)، مدیر مطبوعاتی جشنواره غذاهای خیابانی آتن هم با این موضوع موافق بوده و گفته است: چهره غذاهای خیابانی به شدت تغییر کرده است.
زمانی که شما در مرکز آتن پیاده روی می کنید، در خیابان ها از کنار رستوران های سنتی که تاوِرنا سرو می کنند، عبور خواهید کرد. اما علاوه بر آن ها، استندهای برگر، دکه های دسر فروشی و همچنین دکه های کوچک فروش غذاهای گوناگون خیابانی هم به چشم می خورد. همه آن ها را می توان جایگزینی برای سوولاکی دوست داشتنی دانست.
موفقیت روزافزون فستیوال غذاهای خیابانی آتن باعث شده که محبوبیت این نوع غذاها در میان یونانی ها بیشتر شود. هر ساله در ماه مِی جشنواره غذاهای خیابانی در آتن برگزار می شود، که برخی از بهترین و معروف ترین نام ها و غذاها را گردهم می آورد. با اینکه در مکان هایی مانند لندن و نیویورک، فستیوال ها و جشنواره غذاهای خیابانی زیادی برگزار می شود، اما جشنواره ای به این وسعت و نوع را تنها در آتن می توان تجربه کرد.
با همه این ها، اصلا جای تعجب نیست که این فستیوال، تا این حد شلوغ و محبوب است، اما این موفقیت چندان هم ساده نبود. استاوروس می گوید: زمانی که در سال 2016 این فستیوال شروع به کار کرد، بسیاری از مردم حتی نام غذای خیابانی را نشنیده بودند. ما مجبور بودیم سرآشپزها را قانع کنیم تا دستورپخت غذاهای خیابانی آماده کرده و آن ها را در مقادیر مختلف طبخ کنند.
دو سال بعد، نگرش ها به طور کل تغییر یافت. هزاران جهانگرد یونانی و خارجی به این فستیوال آمدند تا از جشنواره آشپزی خیابانی آتن لذت ببرند و امسال جهانگردان می توانند غذاهای گوناگونی را نوش جان کنند. از غذاهای برجسته این فستیوال می توان به غذایی تحت عنوان مک اند چیزِس (Mac ‘N Cheesus) نام برد که ترکیبی یونانی از غذای معروف آمریکای کلاسیک در رستوران مانستر برگر است. همچنین شیرینی های معروفی نیز در این جشنواره سرو می شوند که طعم بسیار لذیذی دارند.
در این جشنواره همان طور که گفته شد، نوآوری همیشه حرف اول را می زند و طبخ غذاهای خلاقانه همچنان ادامه دارد. یکی از نوآوری های جشنواره امسال، ظهور بستنی تایلندی است که به نظر می رسد در تابستان هرجای آتن که بروید، بتوانید دکه هایی که این بستنی را می فروشند، مشاهده کنید.
در میان هیجان انگیزترین غذاهای خیابانی که در حال حاضر در سراسر آتن فروخته می شوند، می توان به سوشی هاوایی، بائو بانز (نان بائو) و چیزکیک هایی روی چوب اشاره کرد. آخرین مورد یعنی این چیزکیک ها، با اینکه کمی عجیب و غریب به نظر می رسد، اما نتیجه آن، دید متفاوتی از طعم ها، تکنیک ها و دستورپخت هایی است که سرآشپزان یونانی به آن رسیده اند.
با اینکه شاید همه انواع غذاهای خیابانی یونان در سال های آینده دوام نیاورند، اما همان طور که استاوروس هم معتقد است، این تنوع غذاها نیستند که معروف شده اند. همه غذاها می آیند و می فرایند و این فرهنگ خوردن غذاهای خیابانی است که به نظر می رسد تا سالیان سال در آتن و یونان باقی بماند.
منبع: گردشبان