تمیز کردن گوش با روش های امن

به گزارش وبلاگ بازی، آیا احساس می کنید گوش های شما بسته شده است؟ موم اضافی ممکن است گاهی اوقات جمع شود و شنوایی را سخت کند. در عین حال، احتمالاً خوانده اید که استفاده از گوش پاک کن های پنبه ای روشی مطمئن برای حذف موم نیست. در اینجا نکاتی در مورد نحوه تمیز کردن ایمن گوش ها، کار هایی که نباید انجام دهید و زمانی که باید با پزشک تماس بگیرید، آورده شده است.

تمیز کردن گوش با روش های امن

علائم نهفتگی

جرم گوش، یا سرومن، عامل خود تمیز شونده ای است که بدن شما تولید می کند. کثیفی، باکتری ها و سایر زباله ها را جمع آوری می کند. معمولاً موم به طور طبیعی از طریق جویدن و سایر حرکات فک از گوش خارج می شود.

از اشیاء نوک تیز، گوش پاک کن های پنبه ای یا هر چیز دیگری که به طور بالقوه به پرده گوش شما آسیب می رساند و به شنوایی شما آسیب می رساند، استفاده نکنید.

بسکمک از مردم هرگز نیازی به تمیز کردن گوش های خود ندارند. با این حال، گاهی اوقات، موم می تواند ایجاد شود و بر شنوایی شما تأثیر بگذارد. وقتی جرم گوش به این حد می رسد، نهفتگی نامیده می شود.

اگر نهفتگی دارید، ممکن است علائمی مانند موارد زیر را تجربه کنید:

درد در گوش آسیب دیده

پری یا صدای زنگ در گوش

اختلال شنوایی در گوش آسیب دیده

بویی بد از گوش آسیب دیده

سرگیجه

سرفه

در صورت استفاده از سمعک یا گوش گیر، ممکن است احتمال ایجاد موم اضافی در شما افزایش یابد. افراد مسن و افراد دارای ناتوانی های رشدی نیز در معرض خطر بیشتری قرار دارند. شکل مجرای گوش شما ممکن است حذف طبیعی موم را سخت کند.

بهترین راه برای تمیز کردن گوش

ایمن ترین راه برای از بین بردن تجمع موم از گوش مراجعه به پزشک است. پزشک می تواند از ابزار های خاصی مانند قاشق سرومن، فورسپس یا دستگاه ساکشن برای رفع انسداد استفاده کند. بسکمک از دفاتر نیز شست و شوی حرفه ای گوش را ارائه می دهند.

اگر تصمیم به حذف موم در خانه دارید، ایمن ترین روش های زیر برای امتحان کردن خودتان هستند:

پارچه مرطوب

گوش پاک کن های پنبه ای ممکن است موم را به عمق کانال گوش فشار دهند. از آن ها فقط در قسمت بیرونی گوش خود استفاده کنید یا بهتر است این ناحیه را با یک پارچه گرم و مرطوب پاک کنید.

قطره های گوش پاک کن بدون نسخه

بسکمک از داروخانه ها قطره های گوش را بدون نسخه (OTC) می فروشند که موم را نرم می کند. این قطره ها معمولا یک راه حل هستند. آن ها ممکن است حاوی موارد زیر باشند:

روغن معدنی

روغن بچه

گلیسرین

پراکسید

آب اکسیژنه

شور

تعداد تعیین شده قطره را داخل گوش خود بریزید، مدت زمان تعیینی را صبر کنید و سپس گوش خود را تخلیه یا شستشو دهید. همیشه دستورالعمل های روی بسته بندی را دنبال کنید. در صورت ادامه علائم پس از درمان با پزشک تماس بگیرید.

سرنگ لامپ

همچنین می توانید گوش های خود را با استفاده از سرنگ شست و شو دهید. در این فرآیند، کانال گوش را با استفاده از آب یا محلول نمکی به آرامی شستشو می دهید. این روش اغلب موثرتر است اگر ابتدا از نوعی نرم کننده موم 15 تا 30 دقیقه قبل از شست و شوی گوش استفاده کنید.

برای جلوگیری از سرگیجه بهتر است محلول را تا دمای بدن گرم کنید.

روش های ایمن برای حذف جرم گوش

از پزشک خود بخواهید که موم را در مطب خود خارج کند.

قسمت بیرونی گوش خود را با یک پارچه مرطوب تمیز کنید.

اگر می خواهید از گوش پاک کن پنبه ای استفاده کنید، آن ها را داخل مجرای گوش قرار ندهید.

می توانید از نرم کننده جرم گوش برای نرم کردن جرم گوش برای برداشتن راحت تر استفاده کنید.

برای شستشوی گوش می توانید از سرنگ استفاده کنید.

چرا تمیز کردن گوش مهم است؟

مقداری جرم گوش کاملا طبیعی است و وجود آن در مجرای گوش خوب است. گفتنی است، اگر تجمع پیدا کرد و شروع به ایجاد علائمی کرد، مانند خفه شدن شنوایی یا سرگیجه، مهم است که آن را پاک کنید.

هنگامی که جرم گوش ایجاد می شود و تحت تاثیر قرار می گیرد، ممکن است دچار عفونت گوش شوید. علاوه بر این، اگر علائم نهفتگی را تجربه می کنید، می خواهید مطمئن شوید که فقط موم است نه چیزی (مانند مایع یا کاهش شنوایی) که به مراقبت پزشکی بیشتری نیاز دارد.

هر چند وقت یک بار باید گوش هایمان را تمیز کنم؟

شما نباید گوش های خود را خیلی اوقات تمیز کنید. انجام این کار ممکن است مجرای گوش شما را تحریک کند یا حتی اگر اشتباه انجام شود منجر به نهفتگی بیشتر شود. کارشناسان به اشتراک می گذارند که افراد ممکن است نیازی به تمیز کردن گوش های خود نداشته باشند، مگر اینکه به طور مرتب دچار مسائلی مانند انسداد شوند. در عوض، گوش های شما خود به خود تمیز می شوند.

اگر با رسوب روبرو نیستید، فقط قسمت بیرونی گوش های خود را با پاک کردن آن ها با یک دستمال مرطوب بشویید. شستن گوش خارجی باید مومی را که به خودی خود از مجرای گوش خارج شده است پاک کند. اگر علائم تجمع موم را تجربه کردید، ممکن است از کیت OTC برای تمیز کردن موم از گوش خود استفاده کنید. دستورالعمل های بسته را دنبال کنید و برای راهنمایی بیشتر حتما با پزشک تماس بگیرید.

یک پزشک همچنین می تواند به شما بگوید که آیا باید گوش های خود را به طور حرفه ای تمیز کنید یا این کار را به تنهایی انجام دهید. برخی از افراد، مانند افرادی که در پرده گوش یا لوله هایشان سوراخ دارند، نباید گوش های خود را در خانه با استفاده از کیت های OTC یا سایر روش های خانگی تمیز کنند.

مواردی که باید اجتناب کرد

بسکمک از افراد نیازی به تمیز کردن گوش های خود ندارند. اگر از وسایل کوچک مانند سنجاق بابی، سواب پنبه ای یا گوشه های دستمال استفاده می کنید، ممکن است موم را به عمق مجرای گوش فشار دهید. هنگامی که موم تشکیل شد، ممکن است تحت تاثیر قرار گیرد.

قانونی که از بیشتر پزشکان می شنوید این است که چیزی را در داخل گوش خود قرار ندهید. به عبارت دیگر، از اشیاء نوک تیز، گوش پاک کن های پنبه ای یا هر چیز دیگری که به طور بالقوه به پرده گوش شما آسیب می رساند و به شنوایی شما آسیب می رساند، استفاده نکنید.

مقداری جرم گوش کاملا طبیعی است و وجود آن در مجرای گوش خوب است. گفتنی است، اگر تجمع پیدا کرد و شروع به ایجاد علائمی کرد، مانند خفه شدن شنوایی یا سرگیجه، مهم است که آن را پاک کنید.

اگر موارد زیر را تجربه می کنید تحت نظر پزشک گوش هایتان را شست و شو دهید:

شما دیابت دارید

شما سیستم ایمنی ضعیفی دارید

ممکن است سوراخی در پرده گوش خود داشته باشید

مجرای گوش شما آسیب دیده است

شمع گوش گزینه دیگری است که باید از آن اجتناب کنید. شمع های بلند و مخروطی شکل را در مجرای گوش قرار می دهند و سپس روی آتش روشن می کنند تا موم را با مکش به سمت بالا بکشند. آتش می تواند به شما آسیب برساند یا به طور تصادفی از شمع داخل گوش موم بگیرید.

عوارض انسداد گوش

اگر دچار انسداد شوید و آن را درمان نکنید، علائم شما می تواند بدتر شود. ممکن است باعث تحریک بیشتر گوش و حتی کاهش شنوایی شود. همچنین ممکن است موم به حدی جمع شود که دیدن داخل گوش و تشخیص سایر مسائل برای پزشک سخت شود.

علائم انسداد جرم گوش عبارتند از:

احساس پری در گوش

کاهش یا خفه شنوایی

گوش درد

آن ها همچنین ممکن است نشانه یک مشکل پزشکی دیگر مانند عفونت باشند. پزشک می تواند به داخل گوش شما نگاه کند تا تشخیص دهد که آیا علائم شما از تجمع موم ناشی می شود یا چیز دیگری.

علائم عفونت گوش در بزرگسالان عبارتند از:

درد در گوش میانی

تخلیه مایعات

اختلال شنوایی

علائم عفونت گوش معمولاً به سرعت ایجاد می شود. اگر متوجه درد و ترشح از گوش خود شدید، سعی نکنید آن را به تنهایی درمان کنید. در اسرع وقت با یک پزشک وقت بگیرید تا تشخیص درست و در صورت لزوم دارو تجویز شود.

اگر بیش از یک بار در سال گرفتگی موم گوش را تجربه می کنید یا عوامل خطر خاصی دارید، به پزشک اطلاع دهید. ممکن است بخواهید هر 6 تا 12 ماه یکبار نظافت حرفه ای روتین را برنامه ریزی کنید.

چرا گوش های شما موم می سازند؟

جرم گوش ممکن است برای شما کثیف به نظر برسد، اما در واقع یک پاک کننده طبیعی برای گوش شماست. موم به طور کلی از داخل مجرای گوش شما به قسمت بیرونی گوش شما حرکت می کند. در طول سفر، سلول های مرده پوست، کثیفی و حتی مو را می گیرد.

آزمایش ها نشان می دهند که موم ممکن است دارای ویژگی های ضد باکتریایی و ضد قارچی باشد که به این پاک سازی کمک بیشتری می کند.

چگونه از گوش خود محافظت کنیم؟

فراتر از تمیز نگه داشتن گوش های خود، این نکات را برای محافظت از آن ها و اطمینان از شنوایی خوب در سال های آینده دنبال کنید:

اشیای کوچک را در گوش خود فرو نکنید. شما نباید چیزی کوچکتر از آرنج خود را در داخل مجرای گوش خود قرار دهید، زیرا می تواند باعث آسیب به پرده گوش یا چسبندگی موم شود.

قرار گرفتن در معرض صدا های بلند را محدود کنید. هنگامی که صدا بیش از حد بلند می شود از گوش گیر استفاده کنید.

برای استفاده از هدفون خود به طور دوره ای استراحت کنید و صدا را به مقدار ای پایین نگه دارید که دیگران نتوانند موسیقی شما را بشنوند. صدای سیستم صوتی ماشین خود را خیلی زیاد نکنید.

گوش های خود را بعد از شنا خشک کنید تا از گوش شناگر جلوگیری شود. از یک پارچه برای پاک کردن قسمت بیرونی گوش استفاده کنید و سر خود را کج کنید تا آب اضافی خارج شود.

به هرگونه تغییر شنوایی که با استفاده از برخی دارو ها رخ می دهد توجه کنید. اگر متوجه تغییرات، مسائل تعادل یا زنگ زدن در گوش خود شدید، با پزشک تماس بگیرید.

اگر متوجه درد ناگهانی، از دست دادن شنوایی یا آسیب به گوش شدید، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

منبع: سلامت نیوز

منبع: فرارو

به "تمیز کردن گوش با روش های امن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تمیز کردن گوش با روش های امن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید