خوردن 10 نوع میوه ای که در تابستان توصیه می گردد

به گزارش وبلاگ بازی، متخصصین و کارشناسان تغذیه، مصرف میوه را یکی از ضرورت های اساسی برای تامین سلامت بدن و مقابله با بیماری ها عنوان می نمایند. اما، در روزهای گرم سال، خوردن برخی میوه ها به شدت توصیه می گردد.

خوردن 10 نوع میوه ای که در تابستان توصیه می گردد

به گزارش خبرگزاری مهر، هوای گرم روزهای تابستان، علاوه بر کاهش آب بدن، می تواند تهدیدی برای سلامت فرد باشد در صورتی که بدن افراد، احتیاجهای غذایی روزهای گرم را تأمین نکند. در این بین، خوردن برخی از میوه ها، می تواند تأمین نماینده سلامت فرد در روزهای گرم سال باشد.

فصل تابستان، فصل گرماست، بنابراین به دلیل تعریق بیشتر، احتیاج بدن به آب، املاح و ویتامین ها بیشتر می گردد و میوه ها از بهترین منابع تأمین نماینده این مواد مغذی هستند زیرا علاوه بر تأمین احتیاجهای بدن موجب شادابی و طراوت پوست و پیشگیری از بیماری ها می شوند.

  • گلابی

مطالعات نشان داده خوردن یک گلابی رسیده، 20 درصد از احتیاج روزانه به فیبر را تأمین و به کاهش چربی خون (کلسترول) یاری می نماید. ضمناً، دریافت این مقدار فیبر در تنظیم قند خون نیز مؤثر است به همین دلیل توصیه می گردد افراد دیابتی در برنامه غذایی شأن این میوه را بگنجانند. همچنین، آنالیز ها نشان داده اند در گلابی ماده معدنیای به نام برن وجود دارد که در بهبود عملکرد مغز و انتقال پیغام های عصبی در این ارگان دخالت دارد.

انگور

انگور از منابع پتاسیم محسوب می گردد بنابراین خوردن آن باعث کاهش فشارخون خواهد شد. از سوی دیگر، از آنجا که کمبود پتاسیم اختلال های حواس و افسردگی را در سنین بالا و سالمندی به وجود می آورد، به خصوص در افرادی که میوه و سبزی های کمی مصرف می نمایند، عادت به خوردن انگور می تواند یاری نماینده باشد. به علاوه، انگور از منابع ترکیب هایی با خواص آنتی اکسیدانی است که دریافت آنها از بروز سرطان هایی که بر اثر آلودگی هوا و خوردن فرآورده های گوشتی ممکن است به وجود بیاید، پیشگیری می نماید.

آلو

خوردن 100 گرم آلو 20 درصد از احتیاج روزانه خانم ها به آهن را برطرف می نماید. به همین دلیل به گیاهخواران توصیه می گردد این میوه را در برنامه غذایی روزانه شأن بگنجانند تا احتمال ابتلاء به کم خونی فقر آهن در آنها کاهش پیدا کند. این میوه از منابع مناسب پتاسیم نیز محسوب می گردد به همین دلیل به بیماران فشارخونی پیشنهاد می گردد آلو را در سبد میوه خود داشته باشند و روزانه 2 تا 3 عدد از این میوه را میل نمایند. ضمناً، آلو از میوه هایی است که شدت یبوست را کاهش می دهد و کسانی که مکرر دچار این مشکل گوارشی می شوند، بهتر است بیشتر آلو بخورند.

هلو

خوردن یک هلوی متوسط، 8 درصد از احتیاج روزانه به فیبر را تأمین می نماید و دریافت آن بهبود دهنده یبوست است. این مقدار فیبر، سطح کلسترول خون را پایین می آورد و احتمال ابتلاء به بیماری های قلبی را نیز کم می نماید. هلو کم خونی، خستگی و هم چنین کلسترول بالا را کاهش می دهد. این میوه از منابع ویتامین C نیز محسوب می گردد و به همین دلیل توصیه می گردد افرادی که به بیماری های لثه مبتلا هستند، آن را در برنامه غذایی روزانه شأن بگنجانند. جالب است بدانید با خوردن یک هلوی متوسط 34 میلی گرم از احتیاج روزانه به این ویتامین تأمین می گردد.

انبه

خوردن یک انبه کامل که حدود 650 گرم وزن دارد، می تواند 33 درصد از احتیاج روزانه به پتاسیم را تأمین کند، به همین دلیل خوردن این میوه به فشارخونی ها توصیه می گردد. ضمناً، انبه از منابع بتاکاروتن است که یکی از آنتی اکسیدان های قوی است و از بروز کم خونی و فقر آهن پیشگیری می نماید. آنالیز ها نشان داده خوردن این میوه به دلیل داشتن بتاکاروتن فراوان و به خصوص ترکیبی به نام کریپتوگزانتین، ریسک ابتلاء به سرطان رحم را هم پایین می آورد.

انجیر

انجیر از میوه های کلسیم دار است. به طوری که با خوردن 3 عدد از آن، 21 درصد از احتیاج بدن به این ماده معدنی تأمین می گردد. انجیر فیبر فراوانی نیز دارد به این دلیل کسانی که از یبوست رنج می برند، بهتر است آن را در برنامه غذایی شان بگنجانند.

آهن نیز از دیگر موادی است که با خوردن انجیر به بدن می رسد از این رو، انجیر گزینه ای مناسب برای کسانی است که خطر کمبود کلسیم و آهن در آنها بالاست مانند گیاهخواران و سالمندانی که در معرض پوکی استخوان هستند.

آناناس

به دلیل وجود درصد بالایی از آنتی اکسیدان ها، می تواند عامل دفاعی خوبی برای مبارزه با برخی از بیماری ها باشد.

آناناس میوه ای اشتها برانگیز بوده و برای افرادی که با هضم غذا مشکل دارند، بسیار مناسب است. این میوه اسید معده و نفخ را کاهش می دهد.

حتماً دیده اید که هنگامی که به عیادت بیمار به ویژه افرادی که به تازگی جراحی نموده اند می روند، آناناس می برند. در مورد دلیل این امر گفته می گردد بروملین موجود در آناناس، باعث التیام زخم ها می گردد زیرا جریان خون را بیشتر نموده و سبب می گردد مواد مغذی سریع تر به زخم ها برسد. البته گفتنی است که بروملین در فرایند کنسروسازی و پخت از بین می رود از این رو آناناس تازه نسبت به کمپوت آناناس، خواص بیشتری دارد. بر اساس طب چینی، آناناس خاصیت خنک نمایندگی دارد و برای درمان آفتاب سوختگی بسیار مفید است.

خربزه

خربزه یکی از بهترین میوه های تابستانی به شمار می رود. طبیعت خربزه از نظر سردی و گرمی معتدل و تر (رطوبتی) است که هرچه شیرین تر باشد گرمی و تری خربزه بیشتر است. خربزه برای تقویت اشتها مفید است و دارای ویتامین های A و B و C بوده و دارای کلسیم، پتاسیم، فسفر و ضد سرطان و ضد انعقاد خون و سکته است.

این میوه در درمان سل، سوختگی های روی پوست، عطش، کم خونی، بی اشتهایی، نرم کردن سینه، نقرس، سنگ کلیه، کمبود شیر مادران، خشکی پوست، نفخ و غیره مفید است. همچنین خربزه چون دارای قند است اثر مفیدی در اشخاصی که مبتلا به سل ریوی و یا کم خونی های مختلف هستند برجای می گذارد. ویتامین A موجود در آن سلول های بدن را ترمیم نموده و یکی از عوامل تجدید جوانی می گردد. خربزه و طالبی سرشار از آب بوده و برای برطرف عطش و تقویت اشتها مفید و مؤثر هستند.

شلیل

از میوه های محبوب تابستانی است که در بسیاری از ویژگی ها مشابه با خواص هلو و خواص آلو بوده، هم خانواده با آنها می باشد و در برخی مناطق به آن هلوی بدون کرک نیز گفته می گردد. از نظر میزان مواد و عناصر مغذی نیز بسیار به هلو مشابهت داشته، ولی شلیل حاوی مواد معدنی و ویتامین های بیشتری نسبت به هلو می باشد. عناصری مثل آهن، فسفر، پتاسیم و غیره به مقدار فراوان در این میوه یافت شده و ویتامین آ و ث موجود در آن نسبت به هلو دو برابر می باشد. از خواص شلیل وجود آنتی اکسیدان های سالم و در نتیجه خاصیت ضد سرطان و تقویت سیتم ایمنی بدن می باشد. این میوه به دلیل داشتن میزان فیبر گیاهی بالا برای کاهش وزن در افراد چاق بسیار مفید بوده، در پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری های مزمن نظیر دیابت، سرطان و بیماری های قلبی عروقی مؤثر است. برگ، ساقه و میوه شلیل خاصیت دارویی داشته و در طب سنتی برای درمان از آن استفاده می گردد.

هندوانه

این میوه آبدار که در تابستان بسیار لذت بخش است، سرشار از مواد مغذی می باشد. هندوانه غنی از پتاسیم و ویتامین های A،C و B است. اما آنچه که باعث رنگ قرمز هندوانه شده است، وجود لیکوپن یک آنتی اکسیدان است. مطالعات و تحقیقات متعددی از مزایای مفید لیکوپن حکایت نموده اند. این ماده یک آنتی اکسیدان شناخته شده است که باعث کاهش خطر سکته مغزی و همچنین کاهش فشار خون می گردد. اگر چه ممکن است هندوانه فیبر بسیار زیادی نداشته باشد، اما کالری و چربی کمی دارد و حاوی مقدار زیادی آب است.

منبع: همشهری آنلاین

به "خوردن 10 نوع میوه ای که در تابستان توصیه می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خوردن 10 نوع میوه ای که در تابستان توصیه می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید