آنالیز عملکرد پروتئین ها با یاری یادگیری ماشینی
به گزارش وبلاگ بازی، پژوهشگران دانشگاه ام.آی.تی، نوعی مدل یادگیری ماشینی ابداع نموده اند که می تواند عملکرد پروتئین ها را آنالیز کند.
به گزارش وبلاگ بازی و به نقل از ام. آی. تی نیوز، شاید یک مدل یادگیری ماشینی که توسط پژوهشگران دانشگاه ام. آی. تی (MIT) ابداع شده بتواند نحوه شناسایی عملکرد پروتئین توسط آمینواسیدها را تحلیل کند و پژوهشگران را در طراحی و آزمایش پروتئین های جدیدی که برای ارائه دارو و انجام دادن پژوهش های زیستی به کار می روند، یاری دهد.
پروتئین ها، زنجیره های خطی متشکل از آمینواسیدها هستند که با یاری پپتیدها به هم متصل شده اند. به رغم سال ها پژوهش و پیشرفت در حوزه تصویربرداری، هنوز دانش انسان در خصوص ساختار پروتئین ها، بسیار محدود است؛ در نتیجه پژوهشگران تصمیم دارند برای پیش بینی ساختار پروتئین، از مدل های یادگیری ماشینی استفاده نمایند اما این کار، بسیار چالش برانگیز است زیرا توالی آمینواسیدها، ساختارهای مشابهی را شکل می دهند؛ بنابراین ساختارهای زیادی برای آموزش سیستم ها وجود ندارد.
پژوهشگران دانشگاه ام. آی. تی، روش جدیدی برای یادگیری ماشینی ابداع نموده اند که می تواند با استفاده از ساختار سه بعدی پروتئین، محل قرار دریافت هر آمینواسید را در توالی پروتئین تعیین کند. داده های این پژوهش می توانند در پیش بینی عملکرد هر آمینواسید به مدل یادگیری ماشینی یاری نمایند. با استفاده از این داده ها، به داده های دیگری در خصوص ساختار پروتئین نیازی نخواهد بود.
شاید در آینده بتوان از این مدل برای بهبود مهندسی کردن پروتئین ها و اصلاح قسمت های خاصی از آمینواسیدها استفاده کرد.
تریستان بپلر (Tristan Bepler)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: هدف ما از این کار، ارائه جزئیاتی در خصوص ساختار پروتئین است. ما می خواهیم با این روش، از عملکرد پروتئین ها و اهمیت کار آنها مطلع شویم. برای پیش بینی عملکرد پروتئین ها باید بتوانیم نحوه عملکرد آمینواسیدها را درک کنیم.
مقاله این پژوهش، در نشست بین المللی ICLR ارائه شد.
منبع: خبرگزاری ایسنا