اهمیت حالت دسکتاپ اندروید Q از آنچه فکر می کنید بیشتر است

به گزارش وبلاگ بازی، چند روز قبل، ویدیویی از پتانسیل های شکل و شمایل حالت دسکتاپ اندروید Q منتشر کردیم. این ویدیو را یک توسعه دهنده منتشر نموده و طی فقط سه هفته، پیروز شده چنین طراحی جذابی را امکان پذیر کند. سایت Android Authority به وسیله گفت وگو با این فرد، قابلیت های بالقوه حالت دسکتاپ اندروید Q را مورد آنالیز قرار داده است و به همین خاطر حالا می توانیم با جزییات بیشتری در این مورد اظهارنظر کنیم و البته محدودیت های آن را هم مطرح می کنیم.

اهمیت حالت دسکتاپ اندروید Q از آنچه فکر می کنید بیشتر است

چرا حالت دسکتاپ این قدر مورد توجه قرار می گیرد؟

دنیل بلندفورد (Daniel Blandford)-توسعه دهنده مذکور-از مدت ها قبل علاقه زیادی به حالت دسکتاپ اندروید داشته است. او می گوید که این قابلیت، این پتانسیل را دارد که جایگزین لپ تاپ ویندوزی یا مک گردد تا صرفا یک گوشی اندرویدی بتواند وظایف آن ها را انجام دهد. به عقیده او، اندروید به جایی رسیده که توانایی انجام تقریبا همه کاری را دارد.

نه تنها این قابلیت می تواند کارها را ساده تر کند، بلکه کاربران کشورهای فقیرتر دیگر لازم نیست که انواع گجت ها را خریداری نمایند و صرفا با خرید یک گوشی می توانند کارهای موردنظر خود را انجام دهند. بلندفورد هم با چنین انگیزه ای، با اعمال تغییراتی در حالت دسکتاپ اندروید Q پیروز شده ظاهر آن را تا حد زیادی جذاب تر کند و پیش نمایش آن را می توانید در ویدیوی زیر مشاهده کنید.

او می گوید: من افرادی را تصور می کنم که در مناطق دور افتاده مثلا آفریقا یا هند زندگی می نمایند و توانایی خرید یک لپ تاپ یا پرچم دار سامسونگ را ندارند. اگر آن ها از گوشی میان رده یا پایین رده خود به عنوان مثلا لپ تاپ و گیرنده دیجیتال برای تلویزیون استفاده نمایند، چنین ایده ای می تواند مزایای زندگی دیجیتال را برای فقیرترین مردم جهان هم به ارمغان بیاورد.

به همین خاطر، بلندفورد حدود یک سال به عنوان کارآموز در سامسونگ مشغول به کار شد و عمدتا در پروژه DeX فعالیت کرد. با این حال، او احساس کرد که این پروژه چندان برای سامسونگ اهمیت ندارد. او می گوید: من فکر نمی کنم حتی اعضای تیم توسعه این پروژه هم از این قابلیت برای خود استفاده نمایند.

پلتفرم سامسونگ DeX به کاربران بعضی از گوشی های سامسونگ اجازه می دهد که با وصل کردن این گجت ها به مانیتور، از آن به عنوان کامپیوتر دسکتاپ استفاده نمایند. با این حال این پلتفرم محدودیت های زیادی دارد؛ به عنوان مثال به ناچار باید یکی از پرچم داران سامسونگ مانند گلکسی اس 10 یا گلکسی نوت 9 را خریداری کنید و ضمناً از آنجایی که این سیستم بسته است، باید صبر کنید تا سامسونگ قابلیت های آن را با ارائه آپدیت افزایش دهد.

اما حالت دسکتاپ اندروید Q هر دو مشکل را رفع می نماید؛ اول از همه اینکه هر گوشی مبتنی بر اندروید Q می تواند از این قابلیت بهره ببرد و ضمناً توسعه دهندگان بدون احتیاج به شرکت های سازنده می توانند قابلیت های آن را افزایش بدهند. بلندفورد در نهایت سامسونگ را ترک کرد و یک اپلیکیشن برای افزایش امکانات DeX تحت عنوان Desktop Hub را منتشر کرد. زمانی که نسخه های آزمایشی اندروید Q منتشر شد، او هم به سرعت سراغ موضوع مورد علاقه اش رفت و مشغول اعمال تغییرات بر حالت دسکتاپ اندروید Q شد.

امکانات فعلی حالت دسکتاپ اندروید Q

در ویدیویی که بلندفورد در یوتیوب آپلود نموده، شاهد امکانات ابتدایی مانند استفاده از کیبورد و ماوس، پین کردن میان بر در دسکتاپ و باز کردن اپلیکیشن های مختلف هستیم. ولی این فقط اول راه است.

او اعتقاد دارد که پتانسیل های این قابلیت بسیار گسترده است. به عنوان مثال، حالت دسکتاپ اندروید Q به صورت پیش فرض از کروم کست پشتیبانی می نماید و این به کاربر اجازه می دهد که محتوای حالت دسکتاپ را به صورت بی سیم به تلویزیون یا مانیتور منتقل کند. متأسفانه، با بهره گیری از کروم کست هنوز نمی توان از ماوس استفاده کرد که البته گوگل به راحتی می تواند این ضعف را رفع کند.

علاوه بر این، لانچرهای اندروید می توانند رابط کاربری حالت دسکتاپ را تا حدی تغییر دهند و می توانند شکل و شمایل آن را با توجه به سلیقه خود تنظیم نمایند. ضمناً گوگل می تواند قابلیت سینک مختص این موضوع را ارائه دهد تا مثلا کاربران برای گجت های اندرویدی مختلف بتوانند از ظاهر اختصاصی خود بهره ببرند.

همچنین گوگل این توان را دارد که مثلا یک رابط کاربری ساده برای تغییر رزولوشن و نسبت تصویر این حالت را ارائه دهد تا کاربران با توجه به مانیتور بتوانند این بخش را تغییر دهند. گفتنی است که بلندفورد پیروز شده که به وسیله حالت دسکتاپ اندروید Q رزولوشن 4K حقیقی را دریافت کند و این در حالی است که سامسونگ DeX از چنین قابلیتی بهره نمی برد.

از آنجایی که اندروید Q نخستین نسخه اندروید است که به صورت داخلی از حالت دسکتاپ بهره می برد و البته این قابلیت هنوز در مرحله آزمایشی واقع شده است، می توان امکانات زیادی را برای آن به ارمغان آورد. با این حال، در حال حاضر ضعف هایی وجود دارند که جلوی پیشرفت همه جانبه حالت دسکتاپ را می گیرند.

موانع پیش روی حالت دسکتاپ

اولین چیزی که در ویدیوی بلندفورد توجه را جلب می نماید، استفاده از گوشی اسنشال فون است. اما چرا او برای این کار از اسنشال فون استفاده نموده و مثلا پیکسل 3 ایکس ال یا یک پرچم دار دیگر را مورد استفاده قرار نداده؟

او می گوید: من یک پیکسل 3 ایکس ال هم دارم و این قابلیت را بر روی آن هم تست کردم، ولی این گوشی از رابط تبدیل USB به HDMI پشتیبانی نمی نماید و به همین خاطر این نرم افزار برای آن جواب نداد.

همین موضوع، اولین مشکل اصلی حالت دسکتاپ را نشان می دهد؛ پشتیبانی سخت افزاری. وقتی که گوشی خود گوگل از قابلیت تبدیل USB به HDMI پشتیبانی نمی نماید، احتمالا چنین شرکتی برای بهبود تجربه کاربری حالت دسکتاپ اندروید Q کوشش زیادی نخواهد کرد. یکی دیگر از مواردی که جلوی پیروزیت گسترده این حالت را می گیرد، کمبود نمونه های اندروید برنامه های دسکتاپ است.

یک راهکار بدیهی برای این مشکل این است که اندروید بتواند به راحتی برنامه های لینوکس را اجرا کند. در حال حاضر بسیاری از کروم بوک ها از پس انجام این کار برمی آیند و از آنجایی که اندروید هم بر هسته لینوکس بنا شده، احتمالا گوگل برای عملی کردن این قابلیت مشکل چندانی ندارد.

البته بلندفورد اعتقاد دارد که چنین اتفاقی رخ نمی دهد. او می گوید: در مقایسه با اندروید، لینوکس بسیار وسیع و ناامن است. از لحاظ تئوری گوگل می تواند مانند Chrome OS پشتیبانی از لینوکس را برای اندروید به ارمغان بیاورد. اما در حال حاضر، قوانین گوگل می گویند که اگر خواهان بهره گیری از سرویس های گوگل پلی هستید، نمی توانید بوت دوگانه سیستم عامل برای گوشی را عملی کنید. اگر گوگل بخواهد پشتیبانی از برنامه های لینوکس در اندروید را امکان پذیر کند، باید این قوانین را تغییر دهد.

در نهایت یکی دیگر از مهم ترین محدودیت های حالت دسکتاپ، مربوط به مشخصه های سیستم است. در حال حاضر، حالت دسکتاپ عمدتا اندروید را از لحاظ ظاهری تغییر می دهد و نمی تواند به طور کامل تجربه دسکتاپ را عملی کند. بلندفورد می گوید: برای اینکه بتوانم امکانات حالت دسکتاپ را جذاب تر کنم، گوگل باید به من اجازه بدهد که به بخش های مختلف سیستم دسترسی پیدا کنم یا اینکه به وسیله همکاری با شرکت های سازنده از چنین دسترسی بهره ببرم. به همین خاطر شرکت های سازنده احتمالا می توانند قابلیت های جذابی را برای حالت دسکتاپ گوشی های خود ارائه نمایند.

گوگل اگر بخواهد می تواند اندروید را به یک سیستم دسکتاپ جذاب تبدیل کند

در رابطه با پتانسیل های حالت دسکتاپ، بلندفورد اعتقاد دارد: اندروید می تواند جایگزین سیستم عامل های دسکتاپ گردد. اگرچه او معتقد است که قابلیت های حالت دسکتاپ برای کشورهای در حال توسعه مزایای زیادی به همراه دارد، ولی کشورهای توسعه یافته هم تا حد زیادی می توانند از فواید آن بهره مند شوند.

برای کاربران معمولی، او می گوید که این افراد با وصل کردن گوشی به مانیتور می توانند یک متن را ویرایش نمایند، بازی موردنظر خود را انجام دهند و فیلمی را تدوین نمایند و در نهایت با جدا کردن گوشی از مانیتور، فعالیت های روزمره خود را ادامه بدهند. چنین قابلیت های ساده ای را تا حدی می توان با استفاده از پرچم داران سامسونگ به لطف قابلیت DeX انجام داد ولی وجود این مشخصه در اندروید Q به معنای ارائه آن برای تقریبا تمام کاربران گوشی های اندرویدی است.

بلندفورد می گوید که او به توسعه لانچر دسکتاپ ادامه می دهد و نسخه آزمایشی آن را به صورت پولی منتشر می نماید تا بتواند بودجه کافی برای ادامه این راستا را دریافت کند.

چرا قابلیت تبدیل گوشی به کامپیوتر دسکتاپ مورد استقبال قرار نگرفت؟

منبع: Android Authority

منبع: دیجیکالا مگ

به "اهمیت حالت دسکتاپ اندروید Q از آنچه فکر می کنید بیشتر است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اهمیت حالت دسکتاپ اندروید Q از آنچه فکر می کنید بیشتر است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید