خواص ضد سرطانی شلغم را جدی بگیرید
به گزارش وبلاگ بازی، مینا کاویانی، با اشاره به مواد مغذی موجود در شلغم، گفت: شلغم در دسته سبزی های بسیار کم کالری واقع شده است و هر 100 گرم آن حدود 28 کیلوکالری انرژی دارد. بعلاوه منبع خوبی از فیبر غذایی است (حدود 8/1 گرم در هر 100 گرم) و در بهبود عملکرد دستگاه گوارش مؤثر است.
مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه، ویتامین C را از دیگر مواد مغذی موجود در شلغم نام برد که جزو ویتامین های محلول در آب است و با خاصیت آنتی اکسیدانی نقش مهمی در از بین بردن عوامل زمینه ساز بیماری هایی مانند سرطان دارد. این ویتامین ضمن کاهش التهاب، باعث تقویت ایمنی بدن نیز می گردد.
به گفته کاویانی، هر 100 گرم شلغم حدود 21 میلی گرم ویتامین C دارد که می تواند تقریباً یک سوم احتیاج روزانه بدن فرد را تأمین کند.
وی اعلام نمود: شلغم فاقد هرگونه چربی مضر مانند کلسترول و اسید های چرب ترانس است و بعلاوه اندازهی ویتامین های گروه B مانند اسید فولیک را دارا است.
کاویانی با اشاره به مواد معدنی موجود در این سبزی گفت: شلغم حاوی مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم و سدیم و منیزیوم است. در هر 100 گرم از این سبزی ریشه ای 30 میلی گرم کلسیم و 191 میلی گرم پتاسیم وجود دارد که می تواند بخشی از احتیاج های روزانه افراد را تأمین کند.
مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه بعلاوه شلغم را دارای ترکیبات شیمیایی مطرح کرد که دارای خاصیت ضدالتهابی و ضد میکروبی است و رشد باکتری ها را مهار می نماید و به همین علت است که از دیرباز در فصل زمستان و ماه های سرد سال از شلغم پخته به منظور تسکین علائم عفونت های تنفسی، سرماخوردگی، سینوزیت (التهاب در حفره های سینوسی اطراف بینی)، بهبود سرفه و گرفتگی صدا استفاده می شده است.
کاویانی اعلام نمود: برگ های سبز شلغم نیز از ارزش غذایی زیادی برخوردار هستند. به این معنی که برگ های سبز شلغم سرشار از ویتامین های K، C، اسید فولیک و بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) هستند.
به گفته وی، ریشه و برگ های سبز شلغم حاوی اندازه کمی اسید اگزالیک هستند (21/0 گرم در هر 100 گرم) که این ماده طبیعی در برخی سبزی های متعلق به خانواده براسیکا (کلمیان) یافت می گردد.
کاویانی با اشاره به اینکه اسیداگزالیک قابلیت تبدیل شدن به بلور و ایجاد سنگ های کلیه و مجاری ادراری را دارد، تاکید نمود: افراد دارای کلیه سنگ ساز باید با احتیاط بیشتری شلغم را مصرف نمایند. به این افراد توصیه می گردد همراه با مصرف این سبزی ها اندازه کافی آب سالم بنوشند تا با افزایش حجم طبیعی ادرار سبب کاهش خطر ابتلاء به سنگ کلیه گردد.
منبع: فرارو